13.4.2012

Parkettivalintoja

Viime viikolla saimme parkettivalinnat lukkoon. Parketti oli lattioiden materiaaliksi alusta alkaen meille selkeä valinta. Koska arvostamme aitoja materiaaleja, luonnon puuta ja kiveä, periaatteemme oli, että mieluummin vaikka halvin mahdollinen parketti, kuin laminaatti, vaikka sillä sitten saisikin luotua illuusion jostain näyttävämmästä.

Parkettiratkaisua miettiessämme alun perin suunnittelmissa oli jotain hieman erikoisempaa: tummaa, kontrastipitoista. Ohessa tunnelmakuva Valkeakosken asuntomessuilta, joka saattaisi vähän antaa suuntaa parkettiajatuksista:


Lopulta valinnan ratkaisi hintalappu, ja tämä oli yksi niistä valinnanpaikoista, joissa totesimme, että myös vähän halvemmalla saa riittävän hienoa ja sellaista, mihin voi olla tyytyväinen. Ratkaisua ei siis tarvitse sanoa milläänä tapaa kompromissiksi, vaikka rahan takia pitikin erikoisemmista sävyistä ja materiaalivalinnoista joustaa. Luonnollisen värinen tammiparketti on kuitenkin vähintäänkin riittävän komea, ja se tuo hyvin esiin muita sisustuksemme osia. Eli kaiken kaikkiaan tähänkin ratkaisuun ollaan hyvin tyytyväisiä.


Mallipaloja, joista valintaa tehtiin. Alimmainen irtopala oli lopulta valintamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti