21.8.2011

Lähtökohdista ja projektin historiasta

Tervehdys, arvon lukija!

Tässä blogissa pääset seuraamaan asuntomessukohteemme ja tulevan kotimme, Talo Encoren, vaiheita. Tarkoitus on päivittää tekstejä pitkin rakennusprojektia, asuntomessujen aikana ja hiukan niiden jälkeenkin. Seuraavassa muutama pakollinen alkusana siitä, mitä tapahtui ja miksi.

Idea oman talon rakentamisesta lähti vitsistä, jonka joku heitti Valkeakosken asuntomessujen jälkeen, ja joka kuului kutakuinkin näin: ”Tampereella kuulemma järjestetään asuntomessut vuonna 2012, nyt sitten rakennatte kaikki sinne”, kaikki-sanan viitatessa Kodikas-Talojen miehitykseen, johon itsekin rakennussuunnittelijan roolissa kuulun. Vastauksena sille tuli silloin kuitattua jotain sen suuntaista, että varmaankin, vailla sen kummempaa tarkoitusta. Seuraavan vuoden aikana meillä, Johannalla ja minulla, tuli kuitenkin puheeksi jonkin vuokralla asumista pysyvämmän asumisratkaisun etsiminen, joka osoittautui asunnolle osoittamiemme vaatimusten ansiosta vaikeaksi ja turhauttavaksi koitokseksi. Kävimme läpi kymmeniä ilmoituksia myytävistä asunnoista, teimme laskelmia vanhojen asuntojen remonttibudjeteista, selvittelimme millaisia uusia asuntoja Tampereen alueella on tarjolla ja kävimme pettymässä asuntonäytöissä. Lopulta totesimme, ettemme ole halukkaita maksamaan omakotitalon hintaa paljon pienemmästä kerros- tai rivitaloasunnosta korkeintaan välttävällä sijainnilla, tai lähempänä keskustaa sijaitsevasta koirankopista, johon joutuisi ensimmäisenä uusimaan kaiken, kantavia rakenteita ja ulkoseiniä lukuun ottamatta. Niinpä Vuoreksen asuntomessualueen tonttien tullessa jakoon huomasimmekin olevamme tosissamme suunnittelemassa itsellemme omakotitaloa. On myös täysin kiittäminen asuntomessuja siitä, että ylipäänsä voimme hakea Tampereelta tonttia, koska lapsiperheitä suosiva pistejärjestelmä olisi rajannut meidät pois normaalista tonttiarvonnasta. Saimme tontin lopulta ns. toisella hakukierroksella, ja hurjaksi onneksemme se sattui olemaan yksi niistä joita alunperinkin haimme, ja se sattui sijoittumaan maaperältään alueen parempilaatuiseen osaan. Täten emme joutuneet muuttamaan suunnitelmiamme paljonkaan, ja maarakennus onnistunee sellaisella rahasummalla, että talonkin voi vielä toteuttaa.

Tätä kirjoitettaessa työmaa on jo edistynyt perustustyövaiheen loppupuolelle. Halusimme varmistella tiettyjä messuihin liittyviä taustatekijöitä ennen blogin pystyttämistä, joten tästä syystä olemme pitäneet projektimme alkumetrit hiljaisuutta. Seuraavaksi koetammekin parhaamme mukaan kirjoitella olennaisia asioita jo menneistä vaiheista, suunnitelmista ja sen sellaisesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti