22.8.2011

Mikä on tämä Talo Encore..?

Asuntomessuille rakentaminen ei ole oikeastaan hullumpaa: Messualueiden rakennettu ympäristö on korkealaatuista ja monipuolista, mitä pidän ihmisten hyvinvoinnin kannalta olennaisempana kuin keskustelemani perusteella useimmat muut. Lisäksi messualueiden kaavoitus antaa vapaammat kädet talojen suunnittelulle, alue rakentuu kerralla kutakuinkin valmiiksi, materiaaleista saa alennuksia ja niin edelleen – ja sanotaan nyt suoraan, että pidämme ajatuksiamme tämän talohankkeen luonteesta sen verran epätyypillisinä, että mielellämme esittelemme sitä muillekin... ja kuulemme ihmisten tuomion lopputuloksesta.

Mitä sitten ovat nämä ajatukset, ja minkä luonteinen projekti on kyseessä? Tiivistetysti päätimme rakentaa ensiasunnoksemme omakotitalon, jonka budjetiksi on asetettu hyväkuntoisen rivi- tai kerrostalokaksion tai -kolmion velaton myyntihinta, ja jonka tulisi palvella meitä elämässämme kuten tuollainen asunto, olematta niiden kaltainen kompromissi tilojen ja yksilöllisyyden puolesta.

Tavallista on, että pienehkön budjetin omakotitalo suunnitellaan melko vaatimattomasti ja varman päälle, vaikka mahdollisuus persoonallisempaankin toteutukseen olisi. Koska emme tässä elämäntilanteessa, jonka on tarkoitus jatkua vielä pitkään, tarvitse montaa makuuhuonetta, suunnittelimme niitä taloomme vain kaksi vapauttaen näin enemmän tilaa hyvinvointi- ja mukavuuspainotteisille ratkaisuille. Lasten kanssa toimiminen vaatii asunnolta niin erilaisia ominaisuuksia ja toiminnallisuutta, ettemme pidä edes mahdollisena toteuttaa nykytilanteessamme sellaista taloa, joka tarjoaisi samaan aikaan sekä haluamaamme elämänlaatua kaksin asumiseen että lasten kasvatukseen, emmekä missään määrin mieluisana kompromissia näiden kahden väliltä. Erään paljon taloja Suomessa myyvän yrityksen toimitusjohtaja sanoi yhdessä asuntomessuihin liittyvässä haastattelussa, että heidän talonsa ovat tarkoitettu asumiseen, ei edustamiseen. Näemme itse asian mielummin niin, että talomme on tarkoitettu elämiseen, ei vain asumiseen.

Lisäksi rock-musiikki, tarkemmin ottaen heavyrock, on näytellyt elämässämme sen verran suurta roolia, että se väistämättä tulee näkymään myös talossamme. Ei alleviivaten, mutta esimerkiksi jotkin värivalinnat lienee helppo ymmärtää tämän taustatiedon myötä. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti