30.6.2012

Highest Star (Music by Amorphis)

Näin alkuun pahoitteluni jälleen pitkästä välistä blogipäivitysten välillä. Aika messuihin lyhenee joten työpäivä pitenee, ja aika usein tuntuu ettei virtaa enää illalla piisaa kirjoitteluun. Nyt aletaan kuitenkin olemaan jokseenkin loppusuoralla, loppukatselmuskin on jo sovittuna joten valmistumisajankohtakin on tiedossa - ainakin suuntaa-antavasti. Projekti onkin edennyt joka rintamalla, sisällä alkaa olla jo kohtalaisen valmista ja ulkona on jo suurin osa maalauksestakin saatu tehtyä. Sen jälkeen tiedossa onkin enää yksityiskohtien viilaamista. Mutta jotenkin tämä loppuvaihe tuntuu edistyvän tuskastuttavan hitaasti...

Terassi on portaita vaille läjässä ja pihan puoli maalatu pergolaa lukuunottamatta, molemmat jatkuvasti sateella uhittelevasta kelistä huolimatta. Kummasti se vaan tuo talon ulkoasuun ryhtiä, kun pölyt harjaillaan seinistä ja vedetään päälle viimeinen värikerros. Vesiohenteisen Valtti Akvacolorin kanssa työskentely osoittautui ainakin allekirjoittaneen mielestä odotettua helpommaksi, joskin tavara ei suinkaan lähde pois pelkällä vedellä jos sattuu jotain sotkemaan. Pari vuotanutta suojausta tuottivat melkoisesti ylimääräistä ohjelmaa. Vinkkinä muille Akvacolorin käyttäjille, kannattaa huolehtia että lähistöltä löytyy tärpättiä kun alkaa hommiin. Onneksi(?) tuote kuivuu hitaasti, ellei altistu suoralle auringonpaisteelle.

Sisällä suurin murheenkryyni on toistaiseksi ollut makuuhuoneen sängynpääty. Nyt se on lopultakin kuitenkin saatu valmiiksi ja olemme tyytyväisiä lopputulokseen. Seinä tuli lopulta pintakäsiteltyä useampaan kertaan ja sillä tehtiin lukuisia testejä erilaisista väreistä ja niitä ehostavista lasyyreista, mutta lopulta Johanna totesi että huone ei oikeasti kestä sitä ylimääräistä väriä, joka huoneeseen näin syntyy. Siispä kuvioimme seinän saman sävyisellä Tunto Hienolla, kuin millä muut huoneen vaaleat seinät oltiin maalattu. Lopputulos on aika elegantti ja tyylikäs ja tavoittaa aika hyvin huoneelle asetetut fiilistoiveet, eli että siinä pitäisi olla yhtä aikaa sekä alppi- että kaupunkihotellifiilistä ja jotain antamassa näille särmää. Rockhenkisyyttä voidaan sitten tavoitella tarvittaessa tekstiileillä, koska (kuten testaustemme perusteella kävi selvästi ilmi,) seinäpintojen efekteillä sitä ei saada integroitua muihin teemoihin.

Sängyn päädyssä on osittain yöpöydän virkaa toimittava syvennys, josta vielä puuttuu lukuvaloksi toivottavasti riittävä LED-nauha.

Parempaa kuvaa valmiista työhuoneesta ja sen tapetista.
 
Keittiön viimeisten listojen tekemisessä oli melkoinen urakka. Vastaavan mestarin kehu listoitustyön jäljestä lämmitti mieltä.

Eteiseen pitäisi vielä keksiä jotain. Oikeastaan keksittiinkin, nyt vielä toivotaan että toimitusajat eivät romuta hienoa ajatusta. Siitä lisää myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti