11.10.2011

Pystyssä on.

Talopakettiasennus saatiin eilen pienistä alkukommelluksista huolimatta hyvälle alulle. Isommasta asiasta ei ollut kyse, kuin että tehtaan lastauspäässä oli joku keksinyt asennuksen alkamisajankohdan olevan pari tuntia myöhemmin kuin olimme ilmoittaneet. Toistaiseksi kaikki on mennyt hyvin eikä mihinkään ongelmiin liittyen olla oltu yhteydessä allekirjoittaneeseen (arkkitehti- ja rakennesuunnittelijana sekä perustusurakoitsijana oletan, että mikäli ongelmia olisi, niistä oltaisiin minulle selkeäsanaisesti avauduttu...). Ilmeisesti talo on kuitenkin rakenteeltaan hiukan työläs, sillä tänään työpäivän jälkeen oli vasta kattoristikot, päätykolmiot ja päätyräystäselementit paikallaan. Olisin odottanut että talo olisi ollut jo aluskatteessa, mutta hyvä kuitenkin että nosturi oltiin saatu tontilta jo tänään pois. Seuraavassa hiukan kuvia:

Ensimmäisiä elementtejä asennetaan. Meininki on että elementit nostetaan suoraan rekasta perustuksille ja tuetaan väliaikaisesti paikoilleen.

"Things you can not they're just framed in blood", vai olikos tässä sittenkin musta paneli.


Tässä menee ruokailutilan "käänteisen erkkerin" elementti paikalleen.


Tämä kuva on jo tältä päivältä. Talo sai eilen illalla aika tavalla vettä niskaansa, mutta olin todella positiivisesti yllättynyt kun se oli tänään jo miltei täysin kuivunut eikä näyttänyt ehtineen kärsiä sateesta lainkaan. Koska asia etukäteen stressasi ihan jonkin verran, mietin että miltähän mahtaa alueen pitkästä tavarasta paikalla rakentajista tuntua.

Talo pihan puolelta. Piha näyttää itse asiassa paljon isommalta kuin paperilla, talo taas juuri siltä kuin sen pitääkin, eli jopa vähän paremmalta kuin suunnitelmissa.




Vaihdoimme punertavien panelien sävyn viime tingassa ennen niiden tilausta astetta vähemmän ruskeaan, enemmän punaiseen sävyyn. Tehdasmaalauksen jäljiltä voisin todeta, että oli hyvä veto. Ei haittaa yhtään, jos viimeinen maalauskerta muuttaa sävyn vieläkin punaisemmaksi, mutta miellyttää se näinkin (vaikka panelit nyt ovatkin aika purussa ja pölyssä ja siksi suttuisen näköiset). Kuultomaalaus osoittautui myös ehdottomasti oikeaksi ratkaisuksi. Tasainen peittoväripinta olisi paljon tylsemmän näköinen, olkoonkin että niin julkisivu olisi huoltovapaampi.

Josko huomenna sitten oltaisiin jo aluskatteessa. Odottelemme myös loppujen ikkunoiden saapumista tehtaalta, toistaiseksi saamme vielä äimistellä valtavan suurilta tuntuvia aukkoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti