24.10.2011

Viikonlopun saldoa

Viikonloppuna saimme kohtalaisesti näkyvää aikaiseksi. Sain hanslankarikseni pätevän harrastelijatimpurin Virroilta, ja yhdessä tuumin löimme autokatoksen seinään panelit ja valmistelimme ulkopuolen maalausta ja rimoitusta varten. Katoksestahan piti alunperin tulla kevytrakenteisempi, pilareilla seisova rimaverhoiltu rakennelma, mutta naapurin läheisyys pakotti palo-osastoinnillisista syistä tekemään katokseen umpiseinän. Halusin sille kuitenkin samantyylisen ulkoasun, joten katoksen seinään tulee mustaksi maalatun vanerin päälle rimoitus, jonka pitäisi antaa samantyylinen vaikutelma kuin rimoitettu avoseinä. Saa nähdä miten tavoite saavutetaan. Hyvän näköinen siitä pitäisi joka tapauksessa kuitenkin tulla, sen verran vastaavia rakenteita on aiemminkin nähty.


Panelointijälki on, vaikka nyt itse sanonkin, aikamoisen hyvää tasoa. Vaan taitaa käydä päivätöikseen noita hommia tekeviltä kavereilta hiukan vikkelämmin.


Sunnuntaina vaivauduin työmaalle sen verran, että vedin värit pergolanpuihin ja pääsisäänkäynnin räystäspuihin. Totesin myös Valtti-kuullotteen olevan sen verran juoksevaa tavaraa, että sitten kun koko talo tulee maalattavaksi, suojauksien kanssa ei voi juuri liioitella. Kuvassa esiintyy myös ensimmäinen, ja toivottavasti myös viimeinen, työmaalla käynyt kämmi: Datakaapelina toimiva valokuitu (keltaisesta putkesta tuleva piuha) ei suinkaan tule ylös väliseinän kohdalla, missä se olisi saanut sijaita, vaan parisenkymmentä senttiä keskemmältä kodinhoitohuoneen lattiaa. Syypää tähän löytyy peilistä...



Sitten hiukan aiheen vierestä: Naapuriinkin alkoi tänään nousta talo. Näyttää jo tässä vaiheessa erittäin lupaavalta. Kyseessä on siis Kodikas-Talojen toinen (yrityksen oma) messukohde. Luonnossuunnittelu Jarl Ahlström, arkkitehti (SAFA), suunnitelman viimeistely ja pääpiirustukset allekirjoittaneen käsialaa.


Talomme puuttuvat ikkunat tulivat Kodikkaan kohteen elementtikuormassa. Kuva on otettu paketin kylkeen puhkaistusta reiästä, josta vesipellit oltiin ilmeisesti ujutettu mukaan. Nyt kun vielä joku laittaisi ikkunat paikoilleen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti