20.10.2011

Se iso homma, eli autokatoksen katto.

Sain tänä aamulla kerrassaan hilpeän herätyksen. Asennusryhmän nokkamies soiti ja ilmoitti, että pääsisäänkäynnin katon kantavissa rakenteissa on "vakava suunnitteluvirhe". Onneksi kyse oli vain siitä, että kattorakennepiirustuksessa yksi pistekatkoviiva jatkui vähän liian pitkälle. Kantava palkki ei siis katkennut kattovasan kylkeen virheellisesti, vaan juuri kuten sen oli tarkoituskin, kuva ei vain tätä kertonnut. Hyvä näin, ja opettavathan tuollaiset tapaukset mahdollisten tulevien rakennesuunnitelmien varalta.

Tänään ehdin tontille kameran kanssa hiukan aiemmin kuin eilen, joten tarjolla on hiukan enemmän hiukan parempaa kuvamateriaalia.


Yllä kuvaa autokatoksesta. Kuten näkyy, se ei tullut tällä viikolla valmiiksi. Kaitsu, asennusryhmän nokkamies, antoi sentään arvion, että nyt kun varaston päätyräystäs on saatu nikkaroitua kasaan, ei puuttuvia rakenteita lyö paikalleen yhtä päivää pidempään. Jos vaikka Ruukin hessut aloittaisivat asennuksensa jo maanantaina, katos näyttäisi ehtivän ajoissa valmiiksi.


Normaalisti Kodikkaan toimituksessa päätyräystäät tehdään pitkärunkoisina elementteinä, mutta varaston päätyräystäs jätettiin tässä tapauksessa työmaalla tehtäväksi. Kaitsun manatessa sen työläyttä koitin miettiä syytä, miksi moiseen ratkaisuun päädyttiin - joku hyvä selitys sille oli, vaan enpä muista vieläkään. Olikohan sillä jotain tekemistä sen kanssa, kun koko katos-varaston katto muutenkin kasattiin paloista... Joka tapauksessa, ei se ollut tekemätön paikka tämäkään, ja työn jälki nosti tyytyväisen virneen naamalle. Näin hommat pitää hoitaa! (Lasku varmaan muistuttaa tästä lystistä uudelleen...) Ainut harmistus siitä, että lämöpötilat ovat olleet sellaisia, ettei räystäspuihin oikein uskaltanut vedellä väriä kun ne olivat vielä irrallaan.


Jonkinlaista sisäkuvaa. Siellä on nyt niin monenlaista puutavara- ja levynippua, että ihmetyttää miten siellä olisi tarkoitus pystyä mitään tekemään. Lattia olisi hyvä hioa lähiaikoina, koska siinä on kuivumista hidastava hoitoaine pinnassa, mutta täytynee jättää myöhempään kun nyt lattian pinta-alasta suurempi osa on tavaran peitossa kuin vapaana.


Kuvasin vielä naapuritontilta yllä olevan näyn. Rakennustyömailla on torninosturilla pitkäkyntisten ulottumattomiin nostettu työkalukontti jokapäiväinen näky, eikä peräkärrykään ole poikkeuksellista. Mutta että vannesaha... tulipahan nähtyä.

1 kommentti:

  1. Siellähän on ollut hieno autokatos valmistumassa. Tartun nyt tuohon toisaalta hassuun mutta toisaalta melko surulliseenkin näkyyn, joka näkyy viimeisessä kuvassasi, jossa torninosturilla on nostettu tavaraa pitkäkyntisten ulottumattomiin. On tämä maailma kyllä erikoinen paikka, kun täytyy nosturipalveluita käyttää yöaikaan tavaroita turvaamaan.

    VastaaPoista